DESIGNED BY OLWEBDESIGN

Εκθεση για τη συνάντηση ΠΕ04 στην Ιεράπετρα στις 8.11.2019

                                      

E Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

                           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ& ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ε.Κ.Φ.Ε Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

Άγιος Νικόλαος : 11/11/2019

Αρ. πρωτ. : 8

 

            

 

 

 

Ταχ. Δ/νση

 

Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλ

Fax

 

email

ιστοσελιδα:

: ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ (1ο ΕΠΑΛ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

: 72100

:Bιτωράκης Μιχάλης(υπΕΚΦΕ)

:

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ">mail@ekfe.las.sch.gr

http://ekfe.las.sch.gr/

 

 

 

Εκθεσή για τη συνάντηση της Ιεράπετρας(8.11.2019)

 

                                      

   Έγινέ την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στο 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, η συνάντηση των καθηγητών ΠΕ04, με τη σύμβουλο επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης κ.Αθηνά Γκινούδη και τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Λασιθίου κ.Βιτωράκη Μιχάλη. Και οι δύο  δώσαμε συγχαρητήρια στην κ. Διευθύντρια του Σχολείου και στους συναδέλφους για το πρόγραμμα Erasmus που έγινε με εξαιρετική επιτυχία.

   Στην αρχή ο συνάδελφος κ. Ορφανάκης Μιχάλης, αφού δέχτηκε τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας για τη βράβευση του   στον πανευρωπαικό φεστιβάλ « Οι Φυσικές Επιστήμες στο προσκήνιο»( Science on Stage) που έγινε αρχές Νοεμβρίου στην Πορτογαλία, μας έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την εργασία του που βραβεύτηκε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε.( Τα πόστερς στην ηλ.διευθ: https://sons2019.eu/----> For Attendees -àvirtual fair) .

   Με πρόταση της κ.Γκινούδη υμφωνήθηκε να επισκεφτούμε σε κατάλληλη ημερομηνία, οι συνάδελφοι της περιοχής Ιεράπετρας, το Λύκειο Μακρύ Γιαλού για μια πλήρη παρουσίαση. Επίσης θα επιδιωχτεί να γίνει ανάλογη παρουσίαση στον Αγ.Νικόλαο και στη Σητεία.

   Η σύμβουλος κ.Γκινούδη τόνισε στην εισήγηση της, την αξία και τη σημασία των πειραμάτων, ανέφερε παραδείγματα εύκολων και απλών αλλά και επιτυχημένων πειραμάτων ( χαλκοσωλήνας με μαγνητάκι που επιβραδύνεται, φωτοδίοδοι, αλουμινόχαρτο σε κύκλωμα, που επιβραδύνεται όταν διαρρέεται από ρεύμα ).

   Συζητήθηκε η φιλοσοφία του νέου προγράμματος και ωραρίου του Λυκείου, τα κενά που υπάρχουν και χρειάζονται συμπλήρωση, αλλά η συνολική εκτίμηση ήταν θετική. Συνάδελφοι είπαν ότι οι ώρες για την Α Λυκείου είναι λίγες. Αναφέρθηκε επίσης από την κ. Σύμβουλο ότι παληά overheads, μπορούν να αξιοποιηθούν για την θεαματικοποίηση πειραμάτων, ιδιαίτερα της Χημείας .

   Ως υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Λασιθίου, που ανέλαβα πριν 1 μήνα περίπου, αναφέρθηκα στα ακόλουθα:

Α) Στις δυσκολίες εξεύρεσης μόνιμης στέγης και τις ενέργειες που έχω κάνει.

Β). Στην προσπάθεια να κάνω την ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Λασιθίου (ekfe.las.sch.gr) πλατφόρμα συζήτησης –διαλόγου και προτάσεων όλων των συναδέλφων( με μαιιλ τους ειδοποίησα , όποιος θέλει να του δώσω κωδικούς να ανεβάζουν άρθρα και ανακοινώσεις). Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση. Ο συνάδελφος Γιώργος Πουλής από το !ο Λύκειο Ιεράπετρας έχει φτιάξει μια ομάδα με όνομα «Φυσικοί Λασιθίου» στο Messenger, που μπορεί να βοηθήσει.

 

 

 

 

                      

 

   Δόθηκαν μερικά απλά παραδείγματα χρήσης καθημερινών υλικών για πειράματα σε ομάδες. Ανέφερα επίσης ότι έχω αρχίσει να συμπληρώνω ένα αρχείο word με τέτοιες προτάσεις και κάλεσα τους συναδέλφους (με μαίιλ ) να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του.

   Ο συνάδελφος Μ. Ορφανάκης αναφέρθηκε στα ελεύθερης πρόσβασης μαθήματα που διευθύνει ο κ.Σ.Τραχανάς στο    :mathesis.cup.gr και     ιδιαίτερα στο μάθημα της

Τίνας Νάντσου (πειράματα με απλά υλικά).

     Πολύ επιδοκιμάστηκε η πρόταση να θεσμοθετηθούν (τουλάχιστον ενας ορισμένος αριθμός) οι ώρες διδασκαλίας ΠΕ04 ως εργαστηριακές ώστε να μπαίνουν δυο συνάδελφοι ταυτόχρονα, όπως ισχύει για την πληροφορική ,την τεχνολογία και άλλα μαθήματα.

Συνοψίζοντας ηταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, οι συνάδελφοι αντάλλαξαν απόψεις , προτάσεις, διδακτικές εμπειρίες, που σίγουρα θα δώσουν ώθηση στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Ευχαριστούμε πολύ το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας και τους συναδέλφους για την φιλοξενία.

 

                        `                                                                       Ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ Λασιθίου

 

                                                                                                       Βιτωράκης Μιχάλης                   

 

Επισκέψεις

Σήμερα1
Χθες0
Εβδομάδα3
Μήνας20
Σύνολο3201
Copyright © 2024 ΕΚΦΕ Λασιθίου.