Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών ΠΕ04 των Σχολικών Μονάδων Δ.Ε. των Περιοχών Αγίου Νικολάου, Κριτσάς, Νεάπολης και Τζερμιάδων
Παρουσίαση πεπραγμένων του Ε.Κ.Φ.Ε. Λασιθίου, προγραμματισμός εργαστηριακών δράσεων για το σχολικό έτος 2026-2027 και εισαγωγική επιμόρφωση στην αξιοποίηση της εφαρμογής Phyphox.
Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λασιθίου ενημερώνει τις σχολικές μονάδες και τους/τις εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04 (Φυσικών Επιστημών) που υπηρετούν στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου των περιοχών Αγίου Νικολάου / Κριτσάς / Νεάπολης / Τζερμιάδων, ότι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 12:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική και συντονιστική συνάντηση στο 2ο ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου.
1 Πρόγραμμα & Θεματολογία της Συνάντησης
Η επιμορφωτική συνάντηση έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδυάσει τον παιδαγωγικό και οργανωτικό συντονισμό των Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (Σ.Ε.Φ.Ε.) με την πρακτική αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων στη σχολική πράξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες:
1. Παρουσίαση Πεπραγμένων Ε.Κ.Φ.Ε.
Απολογισμός του εκπαιδευτικού, επιστημονικού και υποστηρικτικού έργου του Ε.Κ.Φ.Ε. Λασιθίου, των εργαστηριακών δράσεων, των μαθητικών διαγωνισμών και των συνεργασιών των σχολείων του νομού.
2. Προγραμματισμός Δράσεων 2026-2027
Σχεδιασμός των επερχόμενων επιμορφώσεων, οργάνωση και ασφάλεια των σχολικών εργαστηρίων, δανεισμός πειραματικού εξοπλισμού και προετοιμασία για τους πανελλήνιους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις Φυσικών Επιστημών.
3. Εισαγωγική Επιμόρφωση στο Phyphox
Βιωματική γνωριμία με την δωρεάν εφαρμογή Phyphox (Physical Phone Experiments) και αξιοποίηση των ενσωματωμένων αισθητήρων των έξυπνων συσκευών στην υλοποίηση εργαστηριακών δραστηριοτήτων.
2 Θεσμικό Πλαίσιο & Διευκόλυνση Συμμετοχής
- Συνδιοργάνωση & Συνεργασία: Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών συναντήσεων που υλοποιούνται από το Ε.Κ.Φ.Ε. Λασιθίου σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών ΠΕ04 της Π.Ε. Λασιθίου.
- Σχετικά Έγγραφα: Η δράση πραγματοποιείται όπως προβλέπεται σύμφωνα με το υπ’ Αρ. Πρωτ. 117551/ΓΔ4/09-09-2026 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και το υπ’ Αρ. Πρωτ. 7927/28-09-2026 έγγραφο της Δ.Δ.Ε. Λασιθίου.
🏫 Ενημέρωση από τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων
Παρακαλείται η Διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας των περιοχών Αγίου Νικολάου, Κριτσάς, Νεάπολης και Τζερμιάδων να ενημερώσει τους/τις εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04 που υπηρετούν σε αυτήν και να διευκολύνει τη συμμετοχή τους στη συνάντηση.
📍 Επόμενη Επιμορφωτική Συνάντηση στη Σητεία
Ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους ΠΕ04 του νομού ότι θα ακολουθήσει αντίστοιχη επιμορφωτική συνάντηση για την περιοχή της Σητείας, η ακριβής ημερομηνία της οποίας θα γνωστοποιηθεί στα σχολεία με νέα ανακοίνωση.
Επίσημο Έγγραφο Πρόσκλησης Ε.Κ.Φ.Ε. Λασιθίου
Κατεβάστε ή προβάλετε το επίσημο έγγραφο του Ε.Κ.Φ.Ε. Λασιθίου (Αρ. Πρωτ. 47 / 15-10-2026) που απεστάλη στις σχολικές μονάδες Δ.Δ.Ε. Λασιθίου.
